Wednesday, 29 June 2011

0 Cinta Teragung





Cinta teragung
PENYANYI : MY BF hazama..!!


Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku




0 Hari yang indah

Alhamdulillah syukur kepada ALLAH s.w.t.. kerana kita semua masih bertemu lagi dalam Blog Babyiesz nurisz nih..Baru-baru ni bby ade ikowt event dgn photographer ke ULU PAIP.. bertemakan GYPSY.. tapi malang nya bby tiada baju yang bertemakan GYPSY tu..Tapi tidak mengapa.. kerna dorang sume restukan saya memakai baju kebaya..chewahh ayu kononnye.. :) kahkahkah.. xde makna nye...
Setelah tibe di Ulu paip, kene make up lorh plak.. aduyaiii.. bby xpnah make up yg tlalu tebal.. rase segan pun ade..tapi xpe lorh.. di anggapkan sebagai pengalaman..
ni haa.. pic yang bby leh tunjukkan pada uol semua..



Hail kerja VINCENT (haikal)

hasil kerja MOHD AZLAN

hasil kerja NULI AZAHARI



apa-apa pun.. terima kasih kepada mereka yang telibat iaitu :
PHOTOGRAPHER:
1. Mohd azlan
2. Nuli azahari
3. Vincent (haikal)
4. Are lan
5. Zuber ali
6. Marwan Mokhtar
7. Mohd hairi mHarryz
8. Mohd khadim


Minta maaf sekiranya ada yg kekurangan.. maklum lah masih baru lagi.. ni pun baru first time ikowt event macam nih..

2 Haram..

Haram menikahi gadis satu kampung. JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru. Setelah diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin, JAKIM dan ahli ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 oktober tahun 2003: "HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAH DENGAN GADIS SEKAMPUNG" Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru.

Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian.

Inilah isi wawancara tersebut:

Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis sekampung?

Pegawai Kanan : Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi satu kampung..........!!!

Monday, 20 June 2011

1 Aku Bukan GANGSTER..!

Hahahhaa... Gelak besar tue.. Coz baby xpndai nak jadi gangster.. Baby ade shoot sebagai Tema GANGSTER!! tp xjadi langsung.. hihihi.. nak tgok pic baby x? jom3.. kite layan~









Friday, 17 June 2011

0 Mood Blogging Dah Hilang!!!!


Hai semua...
Kadang - kadang dah rase malas nak tulis blog ni... Idea ada cuma kadang-kadang masa pulak yang tak mengizinkan.. Camne tu ek??

Bila masa untuk blogging ada, masalah lain pulak yang timbul.. Bby pun tak tau kenape tetiba tak leh masukkan gambar bila guna lappy Bby... Pakai orang lain punya bleh lak... Blog yang problem or lappy yang problem...

Korang pernah hadapi situasi macam Bby tak.. Kalau da pengalaman share laa  dengan Bby yer..


Thursday, 16 June 2011

0 Happy fathers day !


A Dad is a person
who is loving and kind,
And often he knows
what you have on your mind.
He's someone who listens,
suggests, and defends.
A dad can be one
of your very best friends!
He's proud of your triumphs,
but when things go wrong,
A dad can be patient
and helpful and strong
In all that you do,
a dad's love plays a part.
There's always a place for him
deep in your heart.
And each year that passes,
you're even more glad,
More grateful and proud
just to call him your dad!
Thank you, Dad...
for listening and caring,
for giving and sharing,
but, especially, for just being you!
HAPPY FATHERS DAY...

2 Annisa



Waahhh..!! dh layan sekali,mesti nak tengok lagi.. hehehe. Apa-apa pun pelakonnya pun,hebat-hebat gak.. best tue..Dan yang paling best Tema lagu ANNISA ni haa yang menarik nya pun. "Lagu dari Jac, Ning dan Shila yang bertajuk Dimana dimana dan Beribu Sesalam" 




Dimana dimana -Jac,ning,shila



Annissa ni short form dari nama 4 sahabat iaitu Anna (Fiza Elite), Balkis (Rozita Che Wan), Sara (Aida Aris) dan Shila (Faradhiya) berkongsi minat yang sama iaitu masing-masing berminat dalam dunia fesyen dan mahu memulakan perniagaan sendiri, Maka, mereka telah membina empayar perniagaan, Annissa Corporation (dia berlakon kat Jakel. huhu).

Lepas tu cam biasa la. Harus ada konflik org makan duit syarikat juta-juta. (tp leh rilek lagi walo yg ilang tu 5 juta. 5 juta hokeh. Bkn 5 inggit, 5 ratus atau pun 5 ribu).
Dan yg menyebabkan aku lebih tertarik nak follow ialah bila ada part kawan makan kawan. Dlm 4 org shbt ni, Anna je da kawen. Lps tu tak bleh beranak. Yg asben dia sudah buat hal. Kawen plak secara senyap ngan Balkis (ni aku tatau sejak bila derang kawen, samada pas tau bini dia tak leh pregnant atau awal dari tu. Sbb aku kan lambat folo). Tp derang pandai simpan rahsia dengan mengkambing hitam kansorang lelaki - Kamal (Eizlan Yusof). Konon mcm Kamal ni boipren Balkis la. Bagi pinjam kereta la apa la. Bongok kan?. Geram je rasa. Lps tu siap kata 'kita perlukan Kamal tu utk cover hubungan kita ni'. Hah! ye.. nak tgk sampai bila dia leh kambing hitamkan kawan tu. Ye lah. Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua nati.

Hidup ni kita mmg tak sangka. Yg Anna mmg tak suspect langsung la si Balkis. Malah dia ingat Sara plak yg ada affair ngan asben dia. Sbb Sara salu takde. Rupanya org tu sakit barah otak. Yg curi duit 5 juta tu lak, Shila.
Terlalu percaya dan baik sgt dgn shbt pun ye gak. Kalo balik lambat tu kadang2 suh asben antar si Balkis tu. Mana la tak lelaki tu jatuh chinta (Rozita Che Wan pun kan..sapa tak ndak. Eh???Hihi.) Si Anna ni punya trade mark bila Balkis kata 'pinjam suami ko yer', dia akan jawab 'pinjam boleh, rampas jangan'.

Skali sudah kena rampas maa.. Aku pun pelik cemna la hati seorang perempuan yg sanggup nak rampas kebahagian kawan baik sendiri. Bukan tak tau suami org tu, tapi cena leh tergamak nak kawen. Sahabat sendiri plak tu. Mungkin yg merampas tak kata merampas, dia cuma kata 'nak berkongsi'. Tah. Aku pelik kalo ada pompuan sanggup buat camni. Aku tetiba mcm emo sbb ye lah.. keadaan aku skang kan. Aku pun takde anak lagi. Tp takkan itu dijadikan alasan, ke lelaki ni pantang napak dahi licin dan pompan lak pantang tgk yg 'poket penuh' sket. Tp dlm cite ni, Balkis tu sendiri da kaya. Tp dah jodoh kan, nak wat cena?? Ya Allah..moga2 itu semata2 skrip saja. Takde berlaku di alam realiti ni.

Lelaki ni kalo dari 1 ke 2 memang agak sukar, tp jgn ko lupa dari 2 akan ke 3 dan seterusnya ke 4 tu mudah. 
Oh. Nati pecah gak tembelang Balkis sbb dia pregnant. Ha. Padan muka.

Episod last week, yg last laki si Anna ni bebuat tetido dlm keta masa nak amik Anna. Padahal sblm tu dia da bermadu asmara ngan Balkis kat umah Balkis. Bila Anna call, tak pick up phone. Konghajooo.. my dear kata 'ha, gitu la lelaki'. eiii.... coi..coi..coi...






0 Last day classes

Assalamualaikum..syukur kepada ALLAH s.w.t... Kursus Bahasa inggeris sudah pun tamat.. Rasa sedih juga lorh nak melepaskan kawan-kawan,cikgu Yusry yang banyak membantu kami semua dari LEMAH meningkat kepada yang BAIK.. cheewwaahhh.. huhuhu... Xde lorh cam tue,baby amik kelas ni pun sebab nak hilangkan kebosanan di rumah sementara tunggu sambung degree ( bulan JULAI ).. Semalam sempena last day of classes..kami semua ada lorh wat jamuan makan-makan cikit.. Memang semalam lorh haru yang paling baby heppi sgt.. hehehe... bukan ape, dh lame xbmesra dgn kawan-kawan.. baby nih xde kawan,lau ade pun semua jauh-jauh.. :( haaa... sepatutnya dh dapat sijil KURSUS B.I ni haa.. tapi admin salah taip pulak.. Binti dtukar kepada Bin pulak..Aduhhaaii..tidaakk!! baby bukan jantan.. hehheheheh.. so, kene typing balik lorh.. Minggu depan start masuk kelas BAHASA MANDARIN pulak.. wahhh.. xsabar rase nya nak belajar.. cepat-cepat lorh masa berlalu... INSYAALLAH, lau ada masa baby akan jumpa balik dgn kawan-kawan..Aminn!!

With nazhatul

With syitah

With zaifah

Tajul & Sir yusry

cheese cake nyum3...!

chhocolate...








Wednesday, 15 June 2011

4 Kereta ku..!

Assalamualaikum,salam sejahtera 1 malaysia..!! korang semua sihat kan? urmm.. harap2 macam tue lorh.
Niii haaa... kereta baby nih selalu wat hal, asyik hantar workshop je.. xtahan lorh lau cam nie.. Fulus makin kekurangan..Nak kata kereta baru tue xde lorh,dh lama.. Kereta tue pun asal nya dari ayah.. kereta ayah sebenarnya. Lepas beli kereta baru,tue yang ayah bagi kereta kt baby.. nak kata kereta mahal tue xde lorh..
ni haa... keretanya.. hihihihi

Kelisa

Baby cadang lorh kan, insyaallah.. kalau ade fulus ingat nak make up kereta nih lorh elok2. Itu pun kalau ada rezeki..Aminn!!..
Baby teringin nak wat kereta kelisa ni jadi macam Ala-ala MINI COPER. Tapi susah kowt,fulus kene ada banyak lorh.. hehehe.. 





Tuesday, 14 June 2011

0 i ♥ ( LOVE ) u...

 I must be crazy now
Maybe I dream too much
But when I think of you                                              
I long to feel your touch

To whisper in your ear
Words that are old as time
Words only you would hear
If only you were mine

I wish I could go back to the very first
day I saw you
should've made my move when you
looked in my eyes
'cause by now I know that you'd feel the
way that I do
and I'd whisper these words as you'd lie
here by my side I

I love you, please say
You love me too,these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time



I love you,please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be
Together
Till the end of time

We maybe I,I need a little love
Yeah...
And maybe I, I need a little care
And maybe I, maybe you maybe you
Need somebody just to hold you
If you do, just reach out and I'll be there

I love you , please say you love me too
Please say you love me too
End of mine
These three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together

Monday, 13 June 2011

0 Anak yG SeweL..!!

Pada suatu hari, Mak minah mahu masak..Tapi,gula pasir dah kehabisan di dapur.Maka, Mak minah pun suruh anak nya Nurul pergi ke kedai untuk belikan Gula pasir untuk memasak.

Mak minah : Nurrrruuullll....!!! Mai sini satt...

Nurul : ye makkk..sat... Awatt makkk??

Mak minah : Hang tolong mak sat.. Belikan gula pasir..mak nak masak pun tak boleh..tak ada gula pasir...mak nak wat lauk kat bapak hang nieh...

Nurul : Tapi makk...cek tak tahu had mana gula pasir...!

Mak minah : Tak pe..hang habaQ je kat pak mat kedai tue,nak gula pasir..nanti dia bagi lorh gula pasir kat hang.

Nurul : Ye lorh..nanti cek tanya pak mat..

Nurul pun dah sampai ke kedai pak mat...Then,mintak gula pasir kt pak mat..Nurul pun dah beli gula pasir,tapi dia hairan kenapa ada gula je..? dalam hati nya die memikirkan tiada pasir pun dalam gula tue. Maka,dia pun masukkan pasir ke dalam gula.. dan dia pun bercakap "haaaa...!! ni baru betul gula pasir "

Nurul : Maaakkkkk..!!! cek dh pulang...!! nahh ni ha gula pasir..

Mak minah : Ok,letakkan je kt atas meja tue... (sambil tue mak die buka ikatan timbang gula pasir tue ).. heyyy,nurulll!! awat yang ada pasir kt dalam gula nih??Pak mat tue tak betul ke duk bagi gula pasir yang xboleh di makan nih...

Nurul : tak lah makk.. tadi cek yang masukkan pasir dalam plastik tue..pak mat cume bagi gula je...mak kata beli gula pasir..Tue yang cek masukkan pasir sebab xde pasir..

Mak minah :uiisshh.. nurul.. nurul... (sambil menggelengkan kepala ) ape dh jadi lorh dgn anak aku nieh..
 

0 Kawww Timm... !!

Assalamualaikum,salam sejahtera kepada semua..
Haa....cube teka ape yang baby nak cerita kn tentang Kaww timm?? Korang semua pasti tahu lorh..  Dah tentunya pasal HAZAMA, iaitu JUARA TERAKHIR AKADEMI FANTASIA 9...!!! yeyeaahh...
Alhamdulillah..memang tidak sia-sia baby mengundi dan menyokong HAZAMA sampai di gelar JUARA... Biar lorh kredit habis semata-mata mahu mengundi hazama,yang pasti Hazama tetap dapat menjuarai AF9 niehh..
Yeaahhh...!! Lepas dengar PAK NIL (AZNIL) mengumumkan Juara AF9 ,HAZAMA tue,ape lagi...melompat-lompat lorh jawab nya..!! suke sangat...mmg puas hati ,lorh... :) senyum sampai ke telinga je lorh jawab nya.. hehehehe...

JUARA TERAKHIR AKADEMI FANTASIA 9, Hazama
PUTRAJAYA, 12 JUN 2011: Selepas 5 tahun menanti untuk bergelar sebagai pelajar Akademi Fantasia (AF), penantian Hazama nyata amat bermakna apabila dia diumumkan sebentar tadi sebagai juara Akademi Fantasia musim ke-9 (AF9), sekali gus bergelar juara terakhir program realiti tersebut yang melabuhkan tirainya sebentar tadi dalam Konsert Final AF9.
Hazama atau nama sebenarnya, Hazama Ahmad Azmi, 26, mula menceburi AF sejak musim ke-4 namun hanya sempat hadir sebagai calon prelude. Namun, kejutan terbesar AF9 iaitu pengumuman Operasi Gugur di mana pelajar yang sedia ada akan digugurkan, dan dua calon baru dibawa masuk merupakan titik mula peluang kedua Hazama dalam program realiti paling popular di negara ini.
Bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya sebentar tadi, nama Hazama diumumkan oleh hos, Aznil Haji Nawawi sebagai juara AF9 menewaskan tiga calon juara lain iaitu Lena, Fina dan Azri. Hazama menyampaikan lagu Pukau nyanyian asal Tomok dan persembahannya untuk lagu ini dihiasi kemunculan istimewa Lisa Surihani. Lagu keduanya adalah lagu yang dicipta khas sebagai singlenya sendiri bertajuk Cinta Teragung.
Kemenangan Hazama membolehkannya membawa pulang sebuah trofi sumbangan Astro, wang tunai RM 200,000, hamper serta wang tunai tajaan Power Root bernilai RM5000, dan sebuah kamera bernilai RM3299 tajaan Sony.

Aku peminat fanatik kamu,HAZAMA!!..

Paklang..!!

okay lorh..jom kite layan lagu hazama yang nieh..bersama Meet Uncle hussain...Nak letak lagu baru hazama pun tiada lagi..hehehehe
Pokok- Meet uncle hussain feat Hazama



0 Hey sOul SisTer


Train: Hey, Soul Sister
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey.
Your lipstick stains, on the front lobe of my left side brains,
I knew I wouldn’t forget ya, and so I went and let you blow my mind.
Your sweet moon-beam, the smell of you in every single dream I dream.
I knew when we collided, you’re the one I have decided,
Who’s one of my kind.
Hey, Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight.
Heeey Heeeeey Heeeeeey…
Just in time, IA´m so glad you have a one-track mind like me.
You gave my life direction,
A game show love connection, we can’t deny…
IA´m so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest.
I believe in you, like a virgin you’re Madonna,
And I’m always gonna wanna blow your mind…
Hey, Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight,                                                                                                                 
Way you can cut a rug,
Watching you’s the only drug I need.
So gangster, I’m so thug,
You’re the only one I’m dreaming of you see.
I can be myself now finally,
In fact there’s nothing I can’t be,
I want the world to see you be, with me,
Hey, Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you do tonight…
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight.                                                                                            
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey, tonight.
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey.
Tonight.

Suke sangat lagu ni..sebab Hazama jew..!hehehe...
Aku lah penyokong HAZAMA..love u sampai mati !!
                                              

Sunday, 12 June 2011

0 Tolong Like Photo BABY leh x??? Please...!!

Assalamualaikum,
Korang semua sihat x?
kalau xsihat, bawak2 lorh g makan ubat.. xnak sampai korang melarat ok?

Baby perlukan bantuan korang semua..
Boleh tolong x?
kalau xboleh pun, boleh-boleh kan lorh.. hehehehe

Korang semua tolong LIKE page ni Ok...?
Pencarian Couple Paling Sweet
Like page ni k.. di link 

LEPAS TUE KORANG SEMUA  LIKE LINK PIC NI..


Terima kasih semua..!! Kerjasama anda amat saya hargai...


0 Makan KENDURI

Alhamdulillah.. syukur..kenyang nye baby makan makanan Kenduri. Nak tahu kenduri sape? huhuhu.. meh3 baca lorh blog baby..kihkihkih... Alahai..Kenduri abg angkat baby.. Baby rapat dgn abg ni pun masa bekerja (praktikal) di SONY EMCS SDN.BHD (Seberang perai ).Selepas habiz bekerja pun masih rapat dgn abg smp lorh dia berkahwin..hehehe..Wahh... Rasa heppy je baby tengok kegembiraan orang lain..Teringin pun ade. Tapi lambat lagi.. heheheh.. Kenduri abg baby ni buat kat MALAU.. jauh tuh..~ hehehe..urmm xpernah pergi pun..sampai tersesat pergi dengan saiful n shamim.. Bini abg tue comel sungguh..Memang "BAGAI PINANG DIBELAH DUA".. hehehee

Purple gitu. Comel je tgok korang nih.







Selepas habis makan-makan jew.. ape g pulang lorh.. tapi baby xpulang lagi.. jalan2 lorh dgn saiful,g shOot..menghilangkan kebosanan..hehehe..Lagipun sangap nak shOot...dah lama xpergi shooting..




setakat itu sahaja yang boleh baby kongsi..sorry eh,cerita xmenarik mana..kihkihkih




Friday, 10 June 2011

0 Perkara yang membuatkan Wanita BENCI pada Lelaki

Assalamualaikum, alhamdulillah..kite bertemu lagi dalam Blog ni..
Now,baby nak bincangkan pasal " PERKARA YANG MEMBUATKAN WANITA BENCI PADA LELAKI" . Baby tahu, sume gadis-gadis,wanita di luar sana pasti mahukan lelaki yang perfect..tapi xsemudah itu.So,mari kita lihat ape perkara yang kita nak bincangkan sangat tue.. hehehhehe


aku xsuka hang!!

1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah

2. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.


3. SUKA ‘CUCI MATA’
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!


4. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka… Macammana tu?

5. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.

6. MENIPU
 Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.

7. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.

8. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.


9. PANAS BARAN
Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!

10. TIDAK TAHU MENGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

Thursday, 9 June 2011

2 ShOoping bersama SUAMI...!

Assalamualaikum, alhamdulillah syukur kepada Illahi..baby sihat sejahtera di sini.. How about u all?? cihat kan?? arap2 begitu lorh..
Waahh.. kalau cakap pasal isteri solehah..Korang semua pasti nak jadi isteri yang solehah kan? hehehe.. Semalam,baby dh jadi macam isteri solehah Tue.. Ikowt saiful pergi TESCO..dia suwuh temankan beli barang dapur..Biasa lah kalau lelaki,bab dapur nieh mmg xcekap nak beli,tambah pulak pasal harga nieh.. bukan tahu sgt dengan penjimatan. Wahh,semalam baby g beli RICE COOKER, MINYAK MASAK, dll... Dh macam suami isteri baru berumah tangga gitu.. hahhaah.. Mmg Semua orang tengok pelik pandang sinis pulak...Ahhhh biarkan je lah ape orang nk cakap.. tapi pape pun baby jadi isteri solehah sehari bersama Saiful.. hahahha. Dia pun mengucapkan terima kasih coz sudi teman kan suami mu ini... hahahaa.. bengong sungguh kata2 nya itu..

shopping!!

Tuesday, 7 June 2011

0 Ohh.. KOTARAYAKU ku..!!

Alhamdulillah,baby dh smp ke kotaraya baby yg  sudah berbulan xpergi iaitu KUALA LUMPUR..hehehe.. baby dh dibesarkan di Kuala Lumpur dr kecil smp umur 16 tahun.Now jadi budak UTAQHA.. hehhee.. Sampai jew ape lagi Sikfan lorh..!! (makan-makan) hehhee.. di perhentian KLANG. D tempat adik baby belajar..

Tunggu Order nih..Lambat bebeno..!
setelah habiz makan je.. g AMPANG jap semata-mata nak jumpa anak kecil nih haa..~ (anak cousin baby) geram tol lau dapat jumpa die.. baby ni pantang nampak anak-anak kecil nih.. nak jew dukung cubit2 pipi die.. hhehehhee.. macam xsabar nak kawin lak.. hahahhaa (gataiinye baby ) hahahaha

Irisha zera

pandai tgok kamera eh..muahhxx
nak naik kete hehehe..

ni pulak ank jiran,my aunty ngasuh ank ini..cumel kn?
Then,kami sekeluarga jalan2 pulakk... jalan bersama Cousin ..tapi cousin baby yang laki nieh xbrape ske snap pic pulakk... so xde lorh pic nak tunjuk kt u all.. :) pic baby yg poyo je lorh yg ade pun... hahhaa

nak test RAYBAN OKLEY nih je.. hahahah~

pic ni nampak bby gemukk!! xsuke...
So,baby dh pun selamat sampai d  Utaqha.. :) hehehe.. sampai pun kul 2pagi semalam 6hb JUNE.. hehehe..penat sgt berjalan merantau sana sini.. wahhh.. ape2 pun happening..!! Tgok tittle nih.. kotarayaku.. so meh r layan lagu ni k... :)






0 BERUK..!!

Dalam sebuah tadika, 2 kanak-kanak sedang bergaduh.


Sam : kau memang beruk la?
Dol : kau la beruk..!
Sam : kau la beruk..kata aku plak?

Kemudian datanglah cikgu tadika untuk meleraikan pertengkaran tersebut.

Cikgu : Apa pasal gaduh-gaduh nie. Tak baik tau?

Dol : Beruk nie kata saya beruk cikgu?
Cikgu : Sam, Dol mari sini. Cuba tengok tangan kamu? Sama kan?
Sam & Dol : Sama cikgu!!
Cikgu : Cuba tengok mata, hidung dan telinga kamu.. Sama jugak kan?
Sam & Dol : Sama jugak cikgu!!
Cikgu : Kalau dah semuanya sama, kalu Dol BERUK kamu pun BERUK jugak lah Sam.! Paham?
Sam & Dol : Paham cikgu!
Sam : Tapi mengapa tangan, mata, hidung dan telinga cikgu sama macam kami? Cikgu pun BERUK jugak ker??

Cikgu : Sabar jer laaa.!! (dalam ati)


Hahahaa.. bengong nye cite~

Friday, 3 June 2011

0 Lelaki sempurna

Assalamualaikum, baby kalau boleh nak ciri lelaki yang sempurna. Tapi,zaman sekarang nieh susah nak ada yang sempurna coz baby tahu " SETIAP ORANG PASTI ADAKEBAIKAN DAN KEBURUKAN MASING-MASING " betul x korang?
So bagi jejaka di luar sana , biar lah jadi lelaki yang mempunyai sifat-sifat ini :

  • Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardhu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian yang sopan. Sifat ini boleh dilihat terutama sewaktu bersukan. 
  • Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya seorang yang lembut dan mudah bertolak ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia. 
  • Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat-tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya. 
  • Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberikan dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.
  • Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.
  • Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu lalang ketika sedang bercakap-cakap. 
  • Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian.
  • Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama. 
  • Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya. 
  • Tidak mementingkan diri dan harta.

baby hanya mampu berdoa pada jejaka d luar sana


0 Sepetang bersama kamu

Assalamualaikum, meh..meh..baby nak story nieh!! Tiap petang tepat kul 6.30 ptg, mmg baby date depan t.v ape lg dh tentu cerita Indon, CINTA MELODY.. dtayarkan di ASTRO RIA..tapi tak semua cerita indon yang baby tengok. Baby akan tengok pelakon2 yang Handsome je.. hehhehehe.. Baby paling minat dgn CHELSEA OLIVIA nieh..Heroin dlm cerita ni.. comel sgt...!! geram tgok.. kalau lorh dapat berjumpa dgn die.. dh cubit2 pipi die.. hehehe..Hero nya pulak, RANDY PANGALILA.. hero yang kacak...!! aahhh.. geram tgok!! :) hehehe
Kalau korang nak tahu best ke x..try lorh tgok.. mmg xberganjak dr t.v nye..hehehe


Chelsea olivia

Randy pangalila


Pelakon-pelakon dalam drama CINTA MELODY


Chelsea Olivia sebagai Melody
Randy Pangalila sebagai Elang
Poppy Bunga sebagai Jelita
Fendy Chow sebagai Raffi
Fanny Ghassani sebagai Sonia
Ryana Dea sebagai Ajeng
Aditya Firmansyah sebagai Delon
Zidni Adam sebagai Agung
Febby Febiola sebagai Hanny
Febby Lawrence sebagai Anggika
Amara sebagai Nissa
Krisna Murti Wibowo sebagai Bharata/Fajar
Ferry Salim sebagai Fajri
Marini sebagai Fatima
Yoppie Beda sebagai Indarto
Afifa Syahira
Derry Drajat
Lidya Lau sebagai Angel

LAGU TEMA DRAMA NIE..



Terima kasih sudi membaca ..thanx U.. Muaahhhxx... :)

0 Dia tidak Berdosa..!!

Astaughfirllahulazim..HEBATNYA CINTA KORANG EH..nak tahu kenapa baby ckp cm2? ye lorh hebat lah cinta korang sampai nafsu xboleh tahan then urmm buang bayi pulakk...sedihnya bila kita dengar pasal buang bayi yang semakin kedengaran di berita. Kenapa perlu ada macam ini?? Bila duk buat benda yang terkutuk tu smpai xsedar-sedar.bila dh terkena macam ini,menyusahkan masyarakat. Kesian pada bayi yang xbersalah tue. Dia perlukan kasih sayang pada ibu bapa,tapi sampai xde belas kasihan..buang dr pangsapuri, dlm tong sampah,buang ke sungai.. macam2 berita yang baby dengar.. Bawa2 lah bertaubat..Cuba jangan mudah terpedaya pada lelaki.. Now ,kes nih pulak pada pg ni..

sedihnya tgok!!

Dia tidak berdosa

GOMBAK: Hanya sehari selepas seorang bayi lelaki baru dilahirkan maut akibat dicampak dari tingkat lima pangsapuri, seorang lagi bayi menjadi mangsa kekejaman apabila dibuang dalam ruang membuang sampah sebuah rumah teres di Taman Pelangi, Rawang di sini, semalam.
Bagaimanapun, bayi lelaki yang juga baru dilahirkan dan masih bertali pusat itu terselamat daripada maut apabila dia ditemui pemilik rumah berkenaan ketika mahu membuang sampah pada kira-kira jam 9.30 pagi.
R Punitha, 25, berkata ketika baru keluar rumah untuk membuang sampah, dia sempat melihat dua wanita menunggang motosikal meletakkan sesuatu di ruang membuang sampah di depan rumahnya.

“Saya nampak sendiri dua wanita yang menunggang motosikal meletak sesuatu di depan rumah saya. Saya sangka mereka membuang sampah dan saya kurang senang dengan tindakan mereka kerana tempat itu kawasan persendirian.



“Saya membuka pintu pagar dan menjerit ke arah mereka, namun kedua-dua wanita itu segera memecut laju,” katanya ketika ditemui Harian Metro di rumahnya, semalam.



 HENTIKAN LAH PADA BAYI YANG TIDAK BERDOSA..!!

0 Perkosa lepas singgah ‘mandi’

Assalamualaikum, nieh baby nak bg tahu pada gurl yang kt luar sana.Tolong lorh jgn percaya dgn BF korang k.mcam kes skrg nih.. macam2 kite dengar,BF rogol  GF nye lorh.. Masa sayang tue sume manis, lpas dh kene macam2 habuk pun xda..mula lorh nak nangis lorh, myesal lorh.. bertindak sebelum terjadi k.
macam kes ni haa.. aduhh.. takowt sgt..!!

AMPANG: Dua remaja perempuan berusia 14 dan 17 tahun mendakwa dirogol teman lelaki masing-masing selepas tertidur di ruang tamu sebuah rumah pangsa, Taman Keramat, di sini, kelmarin.
Menurut sumber, sebelum kejadian dua remaja itu mengikut teman lelaki mereka berusia 23 dan 19 tahun bersiar-siar sebelum singgah di rumah bapa saudara seorang daripada lelaki terbabit kira-kira jam 4 pagi.

Katanya, seorang daripada teman lelaki mangsa memberi alasan singgah di situ kerana mahu mandi dan perlu ke tempat kerja selepas itu.
“Sementara menunggu kedua-dua lelaki itu mandi, mangsa tertidur di ruang tamu rumah sebelum mereka dirogol teman lelaki masing-masing di ruang tamu dan dalam bilik. Kedua-dua suspek mengugut mangsa supaya tidak menceritakan kejadian itu kepada keluarga,” katanya.

Menurutnya, mangsa dihantar ke stesen Transit Aliran Ringan (LRT) berhampiran dan ditinggalkan di situ.

Sumber itu berkata, sejurus pulang mangsa menceritakan kejadian itu kepada keluarga masing-masing sebelum kedua-dua keluarga berang dan mencari suspek.
Berikutan itu, seorang daripada ahli keluarga mangsa mengamuk sehingga berlaku pergaduhan di rumah suspek sebelum sepasukan polis tiba di tempat kejadian.

Menurutnya, kedua-dua suspek terbabit ditahan bagi membantu siasatan manakala mangsa dihantar ke hospital bagi pemeriksaan lanjut.
Timbalan Ketua Polis Ampang Jaya, Superintendan Md Nazri Zawawi mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan kedua-dua suspek direman sehingga 6 Jun ini.

xpe lorh,jaga diri korang elok2 k.. i2 je yang baby dapat nasihat kan..love u..!

Thursday, 2 June 2011

0 Ciri- ciri PLAYBOY!!

  1. Di awal perkenalan si dia menjadi  insan yang paling mulus. Apa sahaja yang kita mahu,semuanya akan dipenuhi.namun kene ingat jugak..itu bukan nye berlaku sepanjang masa.. alahai maybe xsampai sebulan. Sikit demi sedikit dh tunjuk belang...
  2. Sentiasa kemas dengan perwatakannya seperti orang berada katakan, padahal poket pun kosong..
  3. Kalau lelaki kasanova tue..urmm tidak pernah tepati janji. Alih2 kita pulak yang kene tunggu dia.
  4. Selalu bagi alasan apabila kesalahan nya dapat dikesan.tidak mahu mengaku dgn kesalahan nya.. malah nak cari kesalahan kita sendiri.
  5. Mementingkan kekemasan.yang penting baju tue mesti lah jenama brand2.. alahaii.. nak ngurat kata kan...kne lorh nampak perfect d mata mangsa..
  6. Baru kenal tidak sampai seminggu dah berani nak sentuh2 d bahagian yang sensitif.Sengaja mahu menggoda supaya mangsa percaya dengan ayat manis2 nya.. haaakkktuiihh..!!
  7. cehh... nak tunjuk macho depan kita, nak tunjuk yang dia nih peramah lorh katakan.. kononnya nak kite tunduk kt die..n percaya yang die bukan curang belakang kita.
  8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani mahu minta duit untuk pinjam. kOnonnya ade masalah kewangan dgn makan minum.. cehh~ mmg xmalu...
  9. Mempunyai paras rupa yang kacak.. jgn mudah cair dgn paras muka yang comel 2.. i2 hanya lah mainan.. PLAYBOy!!
  10. Tidak mahu menceritakan tentang family apatah lagi mengajak jumpa dgn family.. kalau ajak pun, ajak2 ayam je.. dlm hati tue mmg xmahu kite berjumpa.